Chartres, Franta

9 septembrie 2012
By

Chartres se afla la mai putin de 100 de Km de Paris, spre sud-vest. Se poate ajunge din Paris cu un tren din gara Montparnasse, calatoria durand aproximativ o ora si zece minute. Oraselul este dominat de catedrala, considerata una dintre cele mai frumoase ale Occidentului. In interiorul Catedralei, nu ratati labirintul (este cel mai frumos si faimos dintre labirinturile din toate catedralele occidentale); pelerinii il strabateau in genunchi, atunci cand ajungeau la Chartres, dupa un lung drum. De asemenea, trebuie sa vedeti statuile din jurul alarului si, in cripta, o statuie celebra a nu mai putin celebrei Fecioare Negre.

Catedrala din Chartres

Catedrala din Chartres

Dupa ce vizitati Catedrala, vizitati macar o jumatate de ora Centrul International al Vitraliului, unde puteti vedea vitralii foarte frumoase si puteti invata despre tehnica de realizare a vitraliilor, in stilul medieval (bucatelele de sticla colorata sunt prinse intr-o retea de plumb). Dupa ce am vizitat si muzeul Centrului Internaltional al Vitraliului, care se gaseste chiar la iesirea din Catedrala, spre stanga, am inconjurat Catedrala si am coborat de-a lungul unui canal pe care  inoatau rate si peste care trec din loc in loc mici podete pitoresti, pe langa un sir de casute foarte frumoase.

Chartres

Chartres

 

Acces

Din gara Montparnasse, in fiecare zi, plecari la aproximativ fiecare 40 de minute, 1h10 minute durata, costa approx. 12 Euro dus, exista o mica reducere pentru dus-intors


S-ar putea să-ți placă și:

Bazaruri in Istanbul
Hersonissos, Creta
Ocolul insulei Zakynthos in 12 ore
Prejmer, biserica fortificata din tara Barsei

Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Connect with Facebook

*